اثر امواج فراصوت بر استخراج ترکیبات کل فنلی و فلاونوئیدی گل گیاه سرخارگل

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه شیمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء(ص) بهبهان

2 گروه شیمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص) بهبهان، بهبهان، ایران

چکیده

خواص آنتی اکسیدانی گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea Purpurea (L.) Moench)، به ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی این گیاه ارتباط دارد. در این پژوهش، از روش استخراج به کمک امواج فراصوت برای استخراج ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی از بخش هوایی گیاه سرخارگل استفاده گردید. جهت بهینه‌سازی شرایط استخراج برای دست‌یابی به بازده بالاتر مقدار کل فنلی و فلاونوئید از روش طرح مرکب مرکزی (CCD)استفاده گردید. فاکتورهای مورد بررسی در این روش شامل، مقدار پودر گیاه، حجم حلال، مدت زمان و دمای امواج فراصوت بودند، که این فاکتورها با استفاده از طرح مرکب مرکزی و تابع مطلوبیت (DF) بهینه‌سازی شدند. روش استخراج و عصاره‌گیری، به کمک روش امواج فراصوت و با استفاده از محلول اتانول آبی انجام گرفت. در شرایط بهینه، مقادیر متغیرها به صورت مقدار گیاه پودر شده (4 گرم)، حجم حلال (30 میلی‌لیتر)، مدت زمان امواج فراصوت (25 دقیقه) و دمای امواج فراصوت (40 درجه سانتی‌گراد) تنظیم شد. اندازه‌گیری محتوای کل فنلی و فلاونوئید به ترتیب با استفاده از روش فولین-سیوکالتو و کلرید آلومینیم انجام شد و میزان محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی بترتیب 392 ̸ 61 میلی‌گرم گالیک اسید به گرم نمونه خشک و 44 ̸ 307 میلی‌گرم کوئرستین به گرم نمونه خشک گیاه سرخارگل بدست آمد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Effect of ultrasound waves on the extraction of total phenols and flavonoids from Echinacea Purpurea (L.)

نویسندگان [English]

  • saeid khodadoust 1
  • fereshte bazarnovi 2
  • Fatemeh Zeraatpisheh 1

1 Department of Chemistry,Faculty of sciences, Behbahan Khatam alanbia University of Technology

2 Department of Chemistry, Behbahan Khatam Alanbia University of Technology, Behbahan, Iran

چکیده [English]

The antioxidant properties of Echinacea Purpurea (L.) Moench are related to the phenolic and flavonoid compounds of this plant. In this research, the extraction method with the help of ultrasound waves was used to extract phenolic and flavonoid compounds from the aerial part of Echinacea Purpurea (L.). In order to optimize the extraction conditions to achieve a higher yield of total phenolic and flavonoid content, the Central Composite Design (CCD) method was used. The factors examined in this method included the amount of plant powder, volume of solvent, duration and temperature of ultrasonic waves, which were optimized using central composite design and utility function (DF). The method of extraction was done with the help of ultrasonic wave method and using aqueous ethanol solution. In the optimal conditions, the values of the variables were set as the amount of the powdered plant (4 g), the volume of the solvent (30 mL), the duration of the ultrasound waves (25 minutes) and the temperature of the ultrasound waves (40 °C). Measurement of total phenolic and flavonoid content was done using Folin-Ciocalto and aluminum chloride method, respectively, and the content of phenolic and flavonoid compounds was 392 ̸ 61 mg of gallic acid per gram of dry sample and 44 ̸ 307 mg of quercetin per gram of dry sample of plant, respectively, was obtained.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Echinacea Purprea (L.) Moench
  • ultrasound waves
  • phenol
  • flavonoid
  • central composite design

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 11 دی 1402
  • تاریخ دریافت: 22 خرداد 1402
  • تاریخ بازنگری: 03 آذر 1402
  • تاریخ پذیرش: 23 آذر 1402