فیزیولوژی
1. مطالعه سطوح مختلف نیتروژن، فسفر و پتاسیم بر پارامترهای فیزیولوژیکی، مرفولوژیکی و محتوای اسانس در گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L)

پویا آروین

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 مهر 1397

چکیده
  در این مطالعه تأثیرات محلول‌پاشی کود کامل NPK بر روی برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و مرفولوژیکی و اسانس گیاه دارویی مرزه به‌صورت طرح بلوک کاملاً تصادفی با چهار تیمار و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل تیمار شاهد (بدون مصرف کود)، تیمارهای محلول‌پاشی با کود کامل NPK با نسبت‌های 20-20-20، 10-50-10 و 36-12-12 بود. بیشترین تعداد برگ، شاخه ...  بیشتر

کشاورزی
2. تاثیر تیمار قبل و پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA) بر کنترل سرمازدگی گل شاخه بریده آنتوریوم (.Anthurium andraeanum L)

مرتضی سلیمانی اقدم؛ روح انگیز نادری؛ محمدعلی عسکری سرچشمه؛ مصباح بابالار

دوره 32، شماره 1 ، بهار 1398، ، صفحه 86-96

چکیده
  به دلیل حساسیت گل‌های شاخه بریده آنتوریوم به سرمازدگی، دمای بهینه نگهداری آنها 5/12 تا 20 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. در این پژوهش، تاثیر تیمار گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در غلظت‌های صفر (شاهد)، 1، 5، 10، 15 و 20 میلی مولار به صورت اسپری قبل از برداشت و غوطه‌وری انتهای ساقه پس از برداشت (15 دقیقه در دمای 20 درجه سانتی‌گراد) بر سرمازدگی پس از ...  بیشتر

فیزیولوژی
3. اثرات تابش اشعه ماوراء بنفش- ب (UV-B) و عنصر فلزی سنگین کادمیوم بر برخی وپژگی‌های فیزیولوژیکی گیاه کاهو (Lactuca sativa)

ابوالفضل رنجبر

دوره 30، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 853-861

چکیده
  تخلیه ازون استراتسفری، مقادیر اشعه ماوراء بنفش را در سطح زمین افزایش می‌دهد. افزایش سطوح اشعه ماوراء بنفش‌-ب (UV-B ، 280 تا 315 نانومتر) می‌تواند تولید محصول را با تحت تاثیر قرار دادن رنگدانه‌ها، فتوسیستم2 و تنظیم کننده‌های رشد، کاهش دهد. کادمیوم یک عنصر سنگین بالقوه سمی است که با دخالت در فرایندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه تولید ...  بیشتر

4. اثر تیمار ساکارز بر روی پایداری کمپلکس آنتوسیانین-کوپیگمانت پیاز قرمز آذرشھر

نوشین صدقیه؛ رشید جامعی

دوره 28، شماره 2 ، تابستان 1394، ، صفحه 354-363

http://dx.doi.org/28213

چکیده
  آنتوسیانین ھا زیر گروھی از فلاونوئید ھا می باشند که در ایجاد رنگ ھای قرمز، بنفش و آبی در بسیاریاز گلھا، میوه ھا و سبزیجات نقش دارند. پایداری رنگ آنتو سیانین ھا بھ وسیلھ کوپیگمانتاسیون افزایش می یابد.کوپیگمانت ھا مواد بی رنگی ھستند کھ می توانند مجموعھ ھای رنگی با آنتوسیانین ھا تشکیل دھند. تغییراترنگ در میوه ھا، سبزیجات و گل ھا ممکن است ...  بیشتر

5. بررسی تاثیر الیسیتورهای نقره و مس بر بیان ژن فلاون سینتاز 1 و برخی پارامترهای بیوشیمیایی در گیاهچه‌های زیره سبز (Cuminum cyminum L.) بومی ایران

کبری یوسفی؛ علی ریاحی مدوار؛ امین باقی زاده

دوره 28، شماره 1 ، بهار 1394، ، صفحه 210-223

http://dx.doi.org/28120

چکیده
  در این مطالعه اثر غلظت¬های مختلف الیسیتور نقره (بعد از 4 ساعت از اعمال تیمار) و الیسیتور مس (بعد از 16 ساعت از اعمال تیمار) بر بیان ژن فلاون سینتاز1 (FNS I) و سیستم آنتی¬اکسیدان گیاهچه¬های 21 روزه زیره سبز مورد بررسی قرار گرفت. بررسی نیمه کمی بیان ژن فلاون سینتاز1 بیانگر افزایش معنی¬دار آن در حضور غلظت¬های 25 و 50 میکرومولار نقره نسبت ...  بیشتر

6. اثر نور و تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی بر کالوس‌زایی و تجمع آنتوسیانین در کالوسهای حاصل از ‌جداکشتهای مختلف در رز گالیکا (.Rosa gallica L)
دوره 26، شماره 2 ، تابستان 1392، ، صفحه 184-195

http://dx.doi.org/2624

چکیده
  تولید کالوس و میزان آنتوسیانین در رز گالیکا (.Rosa gallica L) از ‌جداکشتهای رویشی ( دمبرگ، برگ و ساقه) و گلی شامل بساک، مادگی و گلبرگ تحت اثر عوامل فیزیکی (نور و تاریکی) و شیمیایی (تنظیم‌کننده‌های رشد شامل 2, 4-D، BAP و GA3) در زمانهای مختلف بررسی شد. ‌جداکشتها روی محیط کشت موراشیگ و اسکوگ (MS) تغییر یافته‌ واجد ویتامینها و تنظیم کننده‌های ...  بیشتر

7. بررسی تأثیر ساکارز بر پایداری آنتوسیانین آلبالو و شکل‌گیری فورفورال در دمای بالا
دوره 26، شماره 2 ، تابستان 1392، ، صفحه 168-175

http://dx.doi.org/2622

چکیده
  در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف ساکارز بر پایداری آنتوسیانین استخراج شده از میوه آلبالو در pH های پایین (2و3) تحت شرایط دمای بالا(90درجه سانتی گراد) و در طول زمان بررسی شد. شاخص تخریب آنتوسیانین (DI)، بر اساس تغییرات جذب در 520 نانومتر مورد سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل، نمونه‌های حاوی ساکارز بیشترین میزان تخریب آنتوسیانین را در 90درجه ...  بیشتر