بررسی فعالیت آنتی باکتریایی، ضد تکثیری و محتوای فنلی و فلاونوئیدی عصاره آبی گیاه سیرموک (Allium canadense)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

چکیده

یکی از روش‌های درمانی متداول در طب سنتی و مدرن استفاده از گیاهان دارویی است. در این پژوهش ترکیبات فیتوشیمیایی، محتوای فنلی و فلاونوئیدی، فعالیت آنتی باکتریایی و سمیت سلولی عصاره آبی گیاه سیرموک برای اولین بار در دنیا مورد ارزیابی قرارگرفت. میزان محتویات فنلی و فلاونوئیدی تام و شناسایی گروه‌های عاملی ترکیبات موجود در عصاره ی آبی گیاه با استفاده از روش فولین-سیکالتو، رنگ سنجی کلرید آلومینیوم و آنالیز طیف سنجی FTIR انجام شد. سمیت سلولی غلظت‌های مختلف عصاره 150،100،50 و 200 میکروگرم بر میلی‌لیتر در زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت بر رده سلولی سرطان پستان MCF-7 با روش MTT سنجیده شد. خاصیت ضد باکتریایی عصاره گیاه با روش انتشار دیسک و حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی با روش براث میکرودایلوشن صورت گرفت. محتوای فنلی و فلاونوئیدی عصاره آبی گیاه به ترتیب برابر 02/0±06/118 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم عصاره‌ی خشک و 03/0±16/90 میلی‌گرم کوئرستین در گرم عصاره‌ی خشک محاسبه شد. طیف FTIR نیز وجود مولکول‌های زیستی حاوی گروه هیدروکسیل و حلقه‌ی آروماتیک را نشان داد. در تیمار سلول‌های سرطانی با عصاره گیاه آبی سیرموک اثرات ضد تکثیری ملاحظه شد؛ بیشترین تاثیر در 72 ساعت با 200 میکروگرم بر میلی‌لیتر و 48 ساعت با 150 و 200 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. عصاره آبی روی باکتری‌های گرم منفی تاثیر کشندگی بیشتری نشان داد و رشد سودوموناس آئروژینوزا را بیشتر مهار نمود. تأثیر مثبت عصاره‌ی آبی سیرموک علیه سلول‌های سرطانی و باکتری‌ها ممکن است مربوط به ترکیبات مختلف نظیر فنل و فلاونوئیدی باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Antibacterial, anti-proliferative properties and phenol and flavonoid content analysis of aqueous extract of Sirmouk (Allium canadense)

نویسندگان [English]

  • Mino Asadi
  • Faranak Hadi
  • Seyed Hesamaldin Hejazi
  • Farideh Azarbani

Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Lorestan University, Khorramabad, Iran

چکیده [English]

The use of medicinal plant is one of the most common treatments in traditional and modern medicine due to their various potential properties. In this study, phytochemical compounds, antibacterial and anticancer activity of aqueous extract of Allium canadense were evaluated for the first time in the word. Total phenolic and flavonoid contents and functional groups of compounds were assessed using Folin-Sicalto, aluminum chloride colorimetric and FTIR spectroscopy, respectively. Cytotoxicity effect of the different concentration of extract 50, 100, 150 and 200 μg/ml at 24, 48 and 72 hours against MCF-7 breast cancer cell line was determined based on MTT assay. Also, the antibacterial properties of the plant extract were evaluated by disk diffusion method, minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were carried out by broth microdilution method. Phenolic and flavonoid contents of aqueous extract of the plant were118/06±0/02mg/g of dried extract and 90/16±0/03 mg/g quercetin per gram of dry extract, respectively. FTIR spectral analysis also showed the existence of biomolecules containing hydroxyl group and aromatic ring. Treatment of breast cancer cells with different concentrations of Sirmouk extract showed anti-proliferation effects, which had the highest effect at 72 hours with 200μg/ml and at 48 hours with 200 and 150μg/ml. The aqueous extract had more bactericidal effect on gram-negative which inhibited the growth of Pseudomonas aeruginosa more than others. The positive effect of aqueous extract of Sirmouk against cancer cell and bacteria may be due to the presence of different compounds like as phenol and flavonoid in the extract.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Antibacterial
  • Cytotoxicity
  • phenol content
  • flavonoid content
  • Allium canadense

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 06 فروردین 1402
  • تاریخ دریافت: 17 فروردین 1400
  • تاریخ بازنگری: 30 آذر 1400
  • تاریخ پذیرش: 10 فروردین 1401