علیرضا قنبری؛ بهناز رضازاده؛ یونس پور بیرامی هیر؛ روح اله حق جویان
دوره 34، شماره 1 ، بهار 1400، ، صفحه 81-97
چکیده
گیاه کرنبری با نام محلی قرهقاط و نام علمی (Vaccinium arctostaphylos L.) ازخانوادهی اریکاسه میباشد. میوه گیاه قرهقاط سته و کروی شکل بوده و به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتوسیانینی، فلاونوئیدی، ضدسرطان و ضدمیکروبی از ارزش تجاری بالایی برخوردار است. این تحقیق به منظور بررسی روشهای ضدعفونی ریزنمونههای گیاه قرهقاط در قالب سه آزمایش مختلف ...
بیشتر
گیاه کرنبری با نام محلی قرهقاط و نام علمی (Vaccinium arctostaphylos L.) ازخانوادهی اریکاسه میباشد. میوه گیاه قرهقاط سته و کروی شکل بوده و به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتوسیانینی، فلاونوئیدی، ضدسرطان و ضدمیکروبی از ارزش تجاری بالایی برخوردار است. این تحقیق به منظور بررسی روشهای ضدعفونی ریزنمونههای گیاه قرهقاط در قالب سه آزمایش مختلف صورت گرفت. در آزمایش اول ضدعفونی ریزنمونههای پنج اکوتیپ مختلف که شامل اکوتیپهای حوران، سوها، خلخال، لیسار و پرهسر مورد بررسی قرار گرفتند. در آزمایش دوم تأثیر تغییرpH محلول ضدعفونی و آزمایش سوم به بررسی تأثیر تتراسایکلین و نیترات نقره در ضدعفونی ریزنمونههای قرهقاط پرداخت. در آزمایش اول اکوتیپ لیسار بهعنوان بهترین اکوتیپ در ریزنمونههای سالم، در آزمایش دوم 9=pH بهترین عملکرد، و در آزمایش سوم نیترات نقره بیشترین میزان ریزنمونههای سالم را داشت. بطور کلی عوامل متعددی در ضدعفونی ریزنمونههای گیاهی تاثیر دارند. نتایج این آزمایشات نشان داد که در ضدعفونی ریزنمونههای گیاه قره قاط، نوع اکوتیپ، مواد ضدعفونی کننده و pH نقش اساسی را دارند.