تکوین
مریم نشوه؛ سنبل ناظری؛ دوستمراد ظفری
دوره 31، شماره 2 ، تابستان 1397، ، صفحه 427-435
چکیده
برهموم ترکیبی است که، زنبور عسل با جمعآوری رزین درختان و اختلاط آن با موم تولید میکند. این ماده خمیری شکل به دلیل دارا بودن فنل و فلاونوئید یکی از قویترین مواد طبیعی با خاصیت ضد باکتریایی است، که زنبور عسل توسط آن از کندو در برابر مهاجمان محافظت میکند. هدف از این مطالعه، بررسی خاصیت ترکیبات شیمیایی و ضد باکتریایی رزین درخت صنوبر ...
بیشتر
برهموم ترکیبی است که، زنبور عسل با جمعآوری رزین درختان و اختلاط آن با موم تولید میکند. این ماده خمیری شکل به دلیل دارا بودن فنل و فلاونوئید یکی از قویترین مواد طبیعی با خاصیت ضد باکتریایی است، که زنبور عسل توسط آن از کندو در برابر مهاجمان محافظت میکند. هدف از این مطالعه، بررسی خاصیت ترکیبات شیمیایی و ضد باکتریایی رزین درخت صنوبر و برهموم (تولید شده توسط زنبور عسل) آن است. در این مطالعه، اثر عصارههای اتانولی و اتیل استاتی برهموم و رزین بر روی سه باکتری بیماریزای انسانی و دو باکتری بیماریزای گیاهی بررسی شده است. فعالیت ضد باکتریایی عصارهها توسط روش چاهک سنجیده شد. ترکیبات عصاره به صورت کیفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصارههای اتانولی و اتیل استاتی برهموم و رزین، دارای فعالیت ضد باکتریایی بر ضد باکتریهای بیماریزای گیاهی و انسانی میباشند، هرچند عصاره رزین فعالیت ضد میکروبی بیشتری نسبت به عصاره برهموم نشان داد. از طرف دیگر باکتریهای بیماریزای گیاهی حساسیت بیشتری نسبت به باکتریهای بیماریزای انسانی در مقابل عصارهها از خود نشان دادند. این اولین گزارش از خاصیت ضد باکتریایی، برهموم و رزین صنوبر بر روی باکتریهای بیماریزای گیاهی در ایران است.
تکوین
مصطفی علم هولو؛ سنبل ناظری
دوره 29، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 407-421
چکیده
مقاوم شدن بسیاری از باکتریهای بیماریزا در برابر داروهای سنتزی و عوارض جانبی و گرانی داروهای شیمیایی توجه دانشمندان را به سمت مصرف داروهای طبیعی و گیاهی معطوف کرده است. هدف از این تحقیق بررسی خواص آنتیباکتریایی عصاره هیدروالکلی ریشه، برگ و ساقه گیاه سیاه گینه علیه برخی باکتریهای بیماریزای انسانی است.گیاه سیاه گینه در تابستان ...
بیشتر
مقاوم شدن بسیاری از باکتریهای بیماریزا در برابر داروهای سنتزی و عوارض جانبی و گرانی داروهای شیمیایی توجه دانشمندان را به سمت مصرف داروهای طبیعی و گیاهی معطوف کرده است. هدف از این تحقیق بررسی خواص آنتیباکتریایی عصاره هیدروالکلی ریشه، برگ و ساقه گیاه سیاه گینه علیه برخی باکتریهای بیماریزای انسانی است.گیاه سیاه گینه در تابستان سال 1392 از استان همدان جمعآوری گردید. پس از شناسایی گیاه، عصارهها به روش خیساندن تهیه شدند. هشت باکتری پاتوژن گرم مثبت و گرم منفی انسانی مورد آزمایش قرار گرفتند. برای بررسی خواص آنتیباکتریایی عصاره هیدروالکلی از روشهای انتشار چاهک در آگار ، MIC ( به روش رقت لولهای) و MBC استفاده شد. میزان فنول کل به روش فولین سیوکالتو اندازهگیری شد. نتایج با نرم افزار سس در قالب فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار آنالیز آماری شد. هر چند ، بیشترین هاله بازدارندگی (00/1± 18 میلیمتر) در کشت باکتری باسیلوس سابتیلیس در برابر عصاره هیدروالکلی ریشه مشاهده شد، عصاره هیدروالکلی ساقه اثر بازدارندگی و کشندگی در کشت غالب باکتری های مورد مطالعه داشت. مقدار فنول کل ریشه، ساقه و برگ به ترتیب 69/2±8/111، 55/0±47/ 79 و 29/3±16/69 (mgGAE/g) اندازهگیری شد. آزمایشها انجام گرفته در این تحقیق نشان داد که عصاره هیدروالکلی ریشه، برگ و ساقه گیاه سیاه گینه حاوی میزان متفاوتی از فنول بوده و این گیاه دارای ترکیباتی با خاصیت ضد-باکتریایی است. این تحقیق میتواند به عنوان یک پایه در بررسی ترکیبات آنتیباکتریایی این گیاه مورد استفاده قرار گیرد.