%0 Journal Article %T بررسی اثر شوری بر رشد گیاهچه، میزان کلروفیل، محتوای نسبی آب و پایداری غشا در دو رقم کلزا %J مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) %I انجمن زیست شناسی ایران %Z 2383-2592 %A عموآقایی, ریحانه %A قربان نژاد, هاجر %D 2014 %\ 08/23/2014 %V 27 %N 2 %P 256-268 %! بررسی اثر شوری بر رشد گیاهچه، میزان کلروفیل، محتوای نسبی آب و پایداری غشا در دو رقم کلزا %K : شوری %K رقم %K کلزا %K محتوای کلروفیل %K نشت الکترولیتی و محتوای نسبی آب %R 2729 %X شوری یکی از مهمترین تنش‌های محیطی است که در مناطق خشک دنیا نظیر ایران تولید محصول را محدود می‌نماید. در این پژوهش دانه‌های دو رقم کلزا H308) و (H420 به صورت هیدروپونیک رشد داده شدند و گیاهچه‌های حاصل در معرض غلظت‌های مختلف نمک ( mM 200، 150، 100، 50، 0) قرار گرفتند. تغییرات وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل، نشت الکترولیت‌ها از غشا و محتوای نسبی آب در پاسخ به شوری در گیاهان 20 روزه این دو رقم ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت شوری موجب کاهش وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل و محتوای نسبی آب و در مقابل افزایش نشت الکترولیت‌ها شد و این پاسخ ها در رقم H420 شدیدتر بود. این نتایج پیشنهاد می‌کند که حفظ محتوای نسبی آب همراه با محتوای کلروفیل بالاتر و یکپارچگی و حفظ تمامیت هرچه بیشتر غشا می‌تواند به عنوان بخشی از مکانیسم مقاومت در برابر شوری در رقم مقاوم‌تر H308در نظر گرفته شود. %U https://plant.ijbio.ir/article_356_3e2913af4136462726b9b9253003a36d.pdf