کشاورزی
1. تاثیر تیمار قبل و پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA) بر کنترل سرمازدگی گل شاخه بریده آنتوریوم (.Anthurium andraeanum L)

مرتضی سلیمانی اقدم؛ روح انگیز نادری؛ محمدعلی عسکری سرچشمه؛ مصباح بابالار

دوره 32، شماره 1 ، بهار 1398، ، صفحه 86-96

چکیده
  به دلیل حساسیت گل‌های شاخه بریده آنتوریوم به سرمازدگی، دمای بهینه نگهداری آنها 5/12 تا 20 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. در این پژوهش، تاثیر تیمار گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در غلظت‌های صفر (شاهد)، 1، 5، 10، 15 و 20 میلی مولار به صورت اسپری قبل از برداشت و غوطه‌وری انتهای ساقه پس از برداشت (15 دقیقه در دمای 20 درجه سانتی‌گراد) بر سرمازدگی پس از ...  بیشتر

کشاورزی
2. اثرکم‌آبیاری بر برخی ویژگی‌های مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی سه رقم توت‌فرنگی

مهین رفیعی پور؛ منصور غلامی؛ حسن ساریخانی

دوره 31، شماره 4 ، زمستان 1397، ، صفحه 806-817

چکیده
  خشکی یکی از تنش‌های محیطی عمده است که فتوسنتز، رشد و تولید گیاه را کاهش می‌دهد. کم‌آبیاری که در آن کمتر از 100 درصد تبخیر و تعرق گیاه توسط آبیاری جایگزین می‌شود، می‌تواند برای کاهش نیاز آب آبیاری مورد استفاده قرار گیرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سه تیمار آبیاری (آبیاری کامل، کم‌آبیاری ملایم و کم‌آبیاری شدید) روی سه رقم توت‌فرنگی ...  بیشتر

کشاورزی
3. ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی تیپ‌های بومی فندق (Corylus avellana L.) بر اساس صفات مورفولوژیکی درمنطقه اهر

علیرضا قنبری؛ مرتضی آقاپور؛ عادل پیرایش بیگباغی

دوره 31، شماره 4 ، زمستان 1397، ، صفحه 946-955

چکیده
  فندق یکی از مهمترین میوه‌های خشک تجاری است. بررسی تنوع ژنتیکی فندق، جهت گزینش ژنوتیپ‌های برتر و استفاده در برنامه‌های اصلاحی لازم می‌باشد. در این مطالعه با استفاده از 34 صفت کیفی و 22 صفت کمی تنوع ژنتیکی 28 ژنوتیپ گزینش‌شده از منطقه فندقلوی اهر ارزیابی شدند. بر اساس نتایج حاصله، برخی از صفات مثل کلروفیل کل، طول شاتون، وزن پوشینه، وزن ...  بیشتر

کشاورزی
4. ارزیابی تعدیل تنش شوری با استفاده از اسید هیومیک و اسید آسکوربیک در گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica L.)

رسول نریمانی؛ محمد مقدم؛ سید حسین نعنتی؛ عبدالله قاسمی پیربلوطی

دوره 31، شماره 4 ، زمستان 1397، ، صفحه 927-938

چکیده
  به منظور ارزیابی تعدیل تنش شوری با استفاده از اسید هیومیک و اسید آسکوربیک در بادرشبی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل شوری در چهار سطح (0، 50، 100 و 150 میلی‌مولار)، اسید هیومیک و اسید آسکوربیک در سه سطح (0، 100 و 200 میلی‌گرم در لیتر) بود. صفات رویشی گیاه از قبیل طول شاخه فرعی، طول سنبله ...  بیشتر

کشاورزی
5. اثر تنظیم کننده‌های رشد گیاهی و چینه سرمایی بر رفع رکود بذر و شاخص‌های مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیو شیمیایی دانهال‌های گردوی ایرانی (Juglans regia L.)

بابک ولی زاده کاجی؛ احمدرضا عباسی فر

دوره 31، شماره 1 ، بهار 1397، ، صفحه 92-103

چکیده
  چکیده گردوی ایرانی (Juglans regia L.) یکی از مهمترین درختان میوه مناطق معتدله جهان است که به منظور تولید میوه و چوب آن پرورش می‌یابد. بذور گردو به دلیل وجود رکود فیزیولوژیکی و مکانیکی، دارای جوانه‌زنی نامنظم و با درصد پایین بوده که رشد بعدی دانهال را با مشکل مواجه می‌سازد. هدف این آزمایش بررسی اثر طول دوره چینه سرمایی (30 و 60 روز) و غلظت‌های ...  بیشتر

کشاورزی
6. اثر دو زمان هرس باز جوان سازی، بر وی‍‍ژگی های رویشی و زایشی چهار رقم رز بریدنی (Rosa hybrida L.) در شرایط کشت بدون خاک

فرزاد نظری

دوره 30، شماره 3 ، پاییز 1396، ، صفحه 688-700

چکیده
  پس از گذشت 4 تا 5 سال از کشت بوته های رز در گلخانه، به تدریج کیفیت و میزان تولید گل کاهش مییابد. بنابراین به منظور بهرهگیری زمانی بیشتر از بوتهها و نیز افزایش کیفیت شاخه گل، نیاز به باز جوانسازی و هرس دارند. این پژوهش با مقایسه دو زمان هرس (پاییز= اوایل آذر و زمستان= اوایل اسفند) در سال 1385-1384 بر چهار رقم رز شاخه بریده (African Dawn'‘، ‘Ilios’، ...  بیشتر

کشاورزی
7. تاثیر سیلیسیک اسید بر برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens L.) تحت تنش شوری ناشی از کلرید کلسیم

فاطمه حسنوند؛ عبدالحسین رضایی نژاد؛ محمد فیضیان

دوره 30، شماره 2 ، تابستان 1396، ، صفحه 309-317

چکیده
  پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر سیلیسیک اسید بر پاسخ‌های گیاه شمعدانی معطر به شوری ناشی از کلرید کلسیم انجام شد. آزمایش به‌صورت گلدانی، هیدروپونیک درون ماسه و براساس فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در پنج تکرار انجام شد. فاکتورها شامل کاربرد روزانه کلرید کلسیم در سه غلظت صفر (شاهد)، 15 و 30 میلی‌مولار و کاربرد هفتگی سیلیسیک اسید ...  بیشتر

کشاورزی
8. اثر سطوح مختلف شدت نور بر برخی ویژگی های ظاهری و فیزیولوژیکی گل شب بو

رویا عباس نژاد؛ زهره جبارزاده؛ مریم رضوی

دوره 30، شماره 2 ، تابستان 1396، ، صفحه 408-419

چکیده
  گل شب بو با نام علمی (Matthiola incana L.) یکی از مهمترین گل های بریده مهم در ایران است. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر شدت نور بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل شب بو، رقم (Miracle White) انجام گرفت. آزمایش بر پایه طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و 2 مشاهده انجام شد. شدت نور 150 میکرومول برمترمربع برثانیه به عنوان شاهد و شدت نورهای 225، 300، 375 ...  بیشتر

کشاورزی
9. تأثیر کاربرد پلیمر استاکوزورب و برگ پنیرک بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی، بیوشیمیایی، بیولوژیکی و راندمان آب مصرفی در ریحان (Ocimum basilicum var. keshkeni luvelou)

سمیه بیکی؛ مجید عزیزی؛ حسین نعمتی؛ وحید روشن

دوره 30، شماره 1 ، بهار 1396، ، صفحه 129-138

چکیده
  یکی از راهکارهای افزایش بازده آبیاری و استفاده بهینه از بارندگی در مناطق خشک و نیمه‌خشک استفاده از پلیمرهای سوپرجاذب است. به منظور افزایش بهره‌وری مصرف آب در تولید گیاه ریحان (Ocimum basilicum L.)، به‌عنوان یکی از گیاهان دارویی با‌ارزش و حساس به کم‌آبی، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی، با استفاده از دو پلیمرسوپرجاذب ...  بیشتر

کشاورزی
10. بررسی تنوع شیمیایی اسانس اندام‌های مختلف گیاه مریم‌گلی سهندی (Salvia sahendica Boiss. & Buhse)

احد هدایتی؛ محمد حسین میرجلیلی؛ جواد هادیان

دوره 29، شماره 4 ، زمستان 1395، ، صفحه 908-918

چکیده
  در این تحقیق، اندام‌های مختلف (برگ، گل، ساقه و ریشه) مریم گلی سهندی از نظر مقدار اسانس و تنوع ترکیبات شیمیایی موجود در آنها مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس نمونه‌ها به روش تقطیر با آب استخراج و ترکیبات شیمیایی آن‌ها با دستگاه گاز کروماتوگرافی همراه با طیف سنج جرمی شناسایی گردید. عملکرد اسانس اندام‌های مختلف به ترتیب 2/1، 6/0، 06/0 و 04/0 درصد ...  بیشتر

کشاورزی
11. بررسی تأثیر سطوح مختلف متیل جاسمونات و سالیسیلیک اسید بر کاهش تغییرات بیوشیمیایی میوه هلو طی انبارمانی

حمیده محمدی؛ زهرا پاک کیش؛ وحیدرضا صفاری

دوره 29، شماره 4 ، زمستان 1395، ، صفحه 896-907

چکیده
  میوه هلو دارای ارزش غذایی بالایی است که به صورت تازه و فرایند شده مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه از هورمون‌ها و عناصر غذایی به منظور بهبود عمر انبارمانی در بسیاری از محصولات باغبانی در دنیا استفاده می شوددر این تحقیق، تاثیر سطوح مختلف متیل جاسمونات (ppm200و 100) و سالیسیلیک اسید (mM 2و 1) و همچنین اثرات متقابل آنها بر تغییرات بیوشیمیایی ...  بیشتر

کشاورزی
12. ارزیابی تاثیر اسیدسالیسیلیک در مراحل مختلف رشدی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انگور رقم ریش بابا در شاهرود

حوریه محمدی؛ بهاره کاشفی؛ حسن خوش قلب

دوره 29، شماره 4 ، زمستان 1395، ، صفحه 886-895

چکیده
  اسیدسالیسیلیک بعنوان یک تنظیم‌کننده رشدی است که در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی در گیاهان سهم بسزایی دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر محلول‌پاشی اسید‌سالیسیلیک بر روی خصوصیات کمی و کیفی رقم انگور ریش‌بابا در تاکستانی در سال 1393-1392، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا گردید. تیمار مورد آزمایش محلول‌پاشی اسید‌سالیسیلیک ...  بیشتر

کشت بافت
13. تاثیر شش نوع‌ هورمون بر رویان‌زایی بدنی در گونه Eucalyptus rubida

عباس قمری زارع؛ سعیده قدیری سردرود

دوره 29، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 415-425

چکیده
  ایران به لحاظ پوشش جنگلی، کشوری فقیر محسوب می‌گردد. بنابراین جنگلکاری با درختان سریع‌‌الرشد، همچون اکالیپتوس گزینه‌ای مناسب است. با توجه به مشکلاتی که در تکثیر غیرجنسی اکالیپتوس‌ها با روش‌های معمول وجود دارد، پژوهشگران بسیاری روش‌های ریزازدیادی درون‌شیشه‌ای را بکار گرفته‌اند. در این پژوهش نیز برای اولین بار، امکان تکثیر ...  بیشتر

فیزیولوژی
14. اثر کاربرد برگی 5-آمینولولینیک اسید بر رشد و برخی فاکتورهای فیزیولوژیکی و عملکرد فلفل شیرین (Capsicum annuum L.) در شرایط تنش خشکی

زهرا خزائی؛ محمد سیاری

دوره 28، شماره 5 (ویژه نامه) ، زمستان 1394، ، صفحه 952-961

چکیده
  به منظور مطالعه اثر 5- آمینولولینیک اسید بر برخی پاسخ‌های فیزیولوژیکی فلفل شیرین(Capsicum annuum L .cv. Red Bell Pepper) تحت تنش خشکی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلخانه انجام شد. این آزمایش با دو فاکتور 5-آمینولولینیک اسید در چهار غلظت 0، 25/0، 5/0 و 1 میلی-مولار و تنش خشکی در سه سطح در حد ظرفیت مزرعه، 60% ظرفیت ...  بیشتر