ریحانه عموآقایی؛ هاجر قربان نژاد
دوره 27، شماره 2 ، تابستان 1393، ، صفحه 256-268
چکیده
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی است که در مناطق خشک دنیا نظیر ایران تولید محصول را محدود مینماید. در این پژوهش دانههای دو رقم کلزا H308) و (H420 به صورت هیدروپونیک رشد داده شدند و گیاهچههای حاصل در معرض غلظتهای مختلف نمک ( mM 200، 150، 100، 50، 0) قرار گرفتند. تغییرات وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل، نشت الکترولیتها از غشا و محتوای ...
بیشتر
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی است که در مناطق خشک دنیا نظیر ایران تولید محصول را محدود مینماید. در این پژوهش دانههای دو رقم کلزا H308) و (H420 به صورت هیدروپونیک رشد داده شدند و گیاهچههای حاصل در معرض غلظتهای مختلف نمک ( mM 200، 150، 100، 50، 0) قرار گرفتند. تغییرات وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل، نشت الکترولیتها از غشا و محتوای نسبی آب در پاسخ به شوری در گیاهان 20 روزه این دو رقم ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت شوری موجب کاهش وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل و محتوای نسبی آب و در مقابل افزایش نشت الکترولیتها شد و این پاسخ ها در رقم H420 شدیدتر بود. این نتایج پیشنهاد میکند که حفظ محتوای نسبی آب همراه با محتوای کلروفیل بالاتر و یکپارچگی و حفظ تمامیت هرچه بیشتر غشا میتواند به عنوان بخشی از مکانیسم مقاومت در برابر شوری در رقم مقاومتر H308در نظر گرفته شود.