1. بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در برگ و ساقه گیاه استویا تحت تنش دمای پایین

نسرین شیرزادی؛ مریم نصر اصفهانی؛ شکوفه حاجی هاشمی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 دی 1398

چکیده
  دمای پایین یکی از فاکتورهای مهم محدود کننده رشد، نمو و پراکنش گیاهان است. استویا (Stevia rebaudiana) یک گیاه علفی دارویی شیرین است که در بسیاری از مناطق جهان کشت می‌شود و ممکن است تنش دمای پایین را در زمستان تجربه کند. در این مطالعه، تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی که در گیاهان استویا تحت تنش دمای پایین رخ می‌دهد و باعث بقاء آنها می‌شود مورد ...  بیشتر

فیزیولوژی
2. مطالعه اثر شدت نور و آسکوربیک اسید بر برخی ویژگی‌های ریخت شناسی و فیزیولوژیکی آهار (Zinnia elegans L.)

مهری مهدوی فرد؛ عبدالحسین رضایی نژاد؛ سید صادق موسوی

دوره 32، شماره 4 ، زمستان 1398، ، صفحه 784-791

چکیده
  هدف از این پژوهش بررسی برهم کنش شدت‌های مختلف نور و آسکوربیک اسید بر رشد و گلدهی گل آهار می‏باشد. آزمایش به‏صورت کرت خرده شده در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. شدت نور با سه سطح 1800، 1200 و 600 میکرومول بر مترمربع بر ثانیه به‌عنوان عامل اصلی و محلول‎پاشی هفتگی آسکوربیک اسید در سه غلظت صفر، 1، 2 میلی‏مولار، به‌عنوان عامل ...  بیشتر

3. تفاوت در پاسخ آنتی‌اکسیدانی دو رقم کلزا بهاره و پاییزه (Brassica napus L.) در شرایط مزرعه‌ای تحت تأثیر اسید سالیسیلیک

حامد کشاورز؛ سید علی محمد مدرس ثانوی؛ فاطمه زرین کمر

دوره 27، شماره 2 ، تابستان 1393، ، صفحه 288-298

چکیده
  سرما یکی از مهمترین تنش­های غیر زنده می­باشد که بر رشد و نمو گیاهان تأثیر می­گذارد. در این تحقیق تأثیر اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی در دو رقم کلزا با مقاومت متفاوت به سرما مورد بررسی قرار گرفت. اسید سالیسیلیک در 4 سطح 0، 100، 200 و 400 میکرو­ مولار در مرحله طوقه­ای دو رقم کلزا که شامل رقم RGS (بهاره و حساس به سرما) و رقم ...  بیشتر

4. مطالعه تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ارقام گل بریده رز ضمن پیری
دوره 27، شماره 1 ، بهار 1393، ، صفحه 110-120

چکیده
  در پژوهش حاضر، تغییرات خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ضمن پیری در گلبرگهای چهار رقم گل شاخه بریده رز (آوالانج، یلوایسلند، کول واتر و باکارا) بررسی گردید. صفاتی مانند جذب آب، وزن تر، قطر گل، ماندگاری، میزان پروتئین، پراکسیده شدن لیپید و میزان پرولین در مراحل مختلف اندازه­گیری شد. اختلاف معنی‌داری بین ماندگاری گلهای مختلف وجود ...  بیشتر