فیزیولوژی
1. ترکیب اسیدهای چرب و تعیین محتوای استرول های بذر سه گونه مریم گلی (.Salvia L) ایران

سیدحامد معظمی فریدا؛ طیبه رجبیان؛ سید علیرضا سلامی؛ مسعود رنجبر؛ مسعود تقی زاده؛ نصرت رحمانی

دوره 28، شماره 2 ، تابستان 1394، ، صفحه 421-434

چکیده
  مریم‌گلی (Salvia L.) یکی از مهم‌ترین جنس‌های تیره نعناعیان (Lamiaceae)می‌باشد. اغلب گونه‌های این جنس دارای خواص دارویی بوده و در طب سنتی کاربرد‌های فراوانی دارند. با توجه به محدود بودن اطلاعات در خصوص مطالعه متابولیت‌-های دارویی گیاهان مریم‌گلی، هدف تحقیق حاضر شناسایی و تعیین مقدار روغن، اجزای اسید چرب و استرول‌های بذر سه گونه مریم ‌گلی ...  بیشتر

فیزیولوژی
2. بررسی مقایسه ای محتوای رزمارینیک اسید و سالویانولیک اسیدهای A و B در 4 گونه مریم گلی (.Salvia L) خودروی ایران

مرضیه فتوت؛ طیبه رجبیان؛ عذرا صبورا؛ مسعود رنجبر؛ رقیه سادات اجتهد

دوره 27، شماره 5 (ویژه نامه) ، زمستان 1393، ، صفحه 927-936

چکیده
  مریم¬گلی (.Salvia L)، یکی از بزرگ¬ترین جنس¬های تیره نعناعیان (Lamiaceae) با 58 گونه در ایران است. روغن¬های اسانسی، ترپنوئیدها، مشتقات اسیدهای فنلی و فلاوونوئیدها متابولیت¬های ثانوی اصلی گونه¬های مریم¬گلی را تشکیل می¬دهند و خواص دارویی این گیاهان به طور عمده مربوط به فعالیت¬های پاد¬اکسایشی این ترکیبات می¬باشد. در این پژوهش، ...  بیشتر