بیوشیمی
1. بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی درعصاره ی پوست پسته (Pistacia vera L)

شیما آزاده دل؛ پریچهر حناچی؛ عذرا صبورا

دوره 30، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 722-731

چکیده
  چکیدهگیاهان دارای گستره ای از ترکیبات فنولی از مولکول های ساده مانند اسیدهای فنولی تا مولکول هایی با درجه پلی مریزاسیون بالاتری مانند تانن ها هستند. فنول ها و پلی فنول های بافت های گیاهی بر سلامت و بهبود زندگی انسان اثر می گذارند برای مثال ترکیبات فنولی موجود در مغز و پوست پسته که اثر آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد میکروبی آنها شناخته ...  بیشتر

فیزیولوژی
2. بررسی اثر آللوپاتی تفاله حاصل از روغن کشی زیتون (Olea europaea L.) بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاهچه سه رقم گندم (Triticum aestivum L.)

موژان وفائی؛ سید منصور سید نژاد؛ عبدالعلی گیلانی؛ عذرا صبورا

دوره 28، شماره 2 ، تابستان 1394، ، صفحه 445-458

http://dx.doi.org/28220

چکیده
  این مطالعه با هدف بررسی اثر آللوپاتی تفاله حاصل از روغن کشی زیتون بر برخی خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی گیاهچه سه رقم گندم طراحی و انجام شده است. غلظت های مختلفی از تفاله زیتون (1، 3، 5 و 7 درصد) با خاک مخلوط شده و سه رقم مختلف گیاه گندم در این خاک ها کاشته شد. پس از رشد، طول بوته، وزن خشک برگ و ریشه، محتوای رنگدانه های فتوسنتزی، کربوهیدرات های ...  بیشتر

فیزیولوژی
3. بررسی مقایسه ای محتوای رزمارینیک اسید و سالویانولیک اسیدهای A و B در 4 گونه مریم گلی (.Salvia L) خودروی ایران

مرضیه فتوت؛ طیبه رجبیان؛ عذرا صبورا؛ مسعود رنجبر؛ رقیه سادات اجتهد

دوره 27، شماره 5 (ویژه نامه) ، زمستان 1393، ، صفحه 927-936

http://dx.doi.org/27516

چکیده
  مریم¬گلی (.Salvia L)، یکی از بزرگ¬ترین جنس¬های تیره نعناعیان (Lamiaceae) با 58 گونه در ایران است. روغن¬های اسانسی، ترپنوئیدها، مشتقات اسیدهای فنلی و فلاوونوئیدها متابولیت¬های ثانوی اصلی گونه¬های مریم¬گلی را تشکیل می¬دهند و خواص دارویی این گیاهان به طور عمده مربوط به فعالیت¬های پاد¬اکسایشی این ترکیبات می¬باشد. در این پژوهش، ...  بیشتر