بیوشیمی
1. شناسایی ترکیب‌های تشکیل دهنده اسانس، بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و میزان فنل و فلاونوئید اندام‌های مختلف Postia puberula در مرحله بعد از گل‌دهی

پروانه همتی حسن گاویار؛ حمزه امیری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 تیر 1399

چکیده
  در این مطالعه ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، قدرت آنتی اکسیدانی و میزان فنل و فلاونوئید عصاره متانولی برگ، ساقه و میوه Postia puberula در مرحله بعد از گل‌دهی مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی ترکیب‌های تشکیل دهنده اسانس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی صورت گرفت، بررسی اثرات آنتی اکسیدانی با دو روش 2و2 دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل ...  بیشتر

2. اثر ملاتونین بر برخی ویژگی‌های مورفولوفیزیولوژیکی گیاه لوبیا رقم صدری (Phaseolus vulgaris cv. Sadri) تحت تنش شوری

فاطمه عزیزی؛ حمزه امیری؛ احمد اسماعیلی

دوره 32، شماره 3 ، پاییز 1398، ، صفحه 698-711

چکیده
  به تازگی نقش ملاتونین (N-استیل-5-متوکسی ‌تریپتامین) به عنوان یک فیتوهورمون در افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های محیطی مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثر تیمار ملاتونین در تحمل گیاه لوبیا رقم صدری به شوری، در قالب طرح بلوک‌های کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این پژوهش تنش شوری در سه سطح 0، 100 و 200 میلی‌مولار ...  بیشتر

فیزیولوژی
3. بررسی اثر تنش شوری بر ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه مرزه رشینگری Satureja rechingeri Jamzad.

حمزه امیری؛ زهرا قاسمی رمضان آباد

دوره 31، شماره 2 ، تابستان 1397، ، صفحه 505-515

چکیده
  تنش‌های محیطی و بویژه تنش کم آبی و شوری از موانع اصلی در تولید محصولات کشاورزی در بسیاری از نقاط دنیا بویژه مناطق خشک ونیمه خشک همچون ایران محسوب می‌شوند. جنس مرزه از جمله گیاهان معطر دارویی شناخته شده است که از نظر اقتصادی، دارویی و پزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این تحقیق اثر غلظت های مختلف شوری NaCl بر ترکیب اسانس گیاه مرزه ...  بیشتر

فیزیولوژی
4. تأثیر عصاره ورمی کمپوست بر برخی خصوصیات جوانه زنی نخود (Cicer arietinum L.) تحت تنش خشکی

سعیدرضا حسین زاده؛ حمزه امیری؛ احمد اسماعیلی

دوره 29، شماره 3 ، پاییز 1395، ، صفحه 506-521

چکیده
  د آلی ورمی کمپوست، بدلیل ساختار متخلخل، ظرفیت نگه داری آب بالا، دارا بودن موادی شبیه به هورمون ها و تنظیم کننده های رشد گیاهی و داشتن عناصر غذایی می تواند تأثیر تنش ها بر گیاهان کاهش دهد. در این راستا به منظور بررسی بر همکنش سطوح مختلف عصاره آبی ورمی کمپوست و تنش خشکی بر شاخص های جوانه زنی نخود (رقم کرج) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب ...  بیشتر